dinsdag 30 juni 2020

2020-06 Nederland-Duitsland




Maandag 1 juni.

Tweede pinksterdag maken we een mooie fietstocht vanuit Nieuwleusen naar Dalfsen aan de Vecht en gaan met het fietspontje de Vecht over, in deze mooie hoek zo dicht bij huis waren we nog niet eerder geweest.


Nadien fietsen we via Vilsteren en de stuw aldaar over de Vecht weer terug.


Deze week is voorlopig ook onze laatste week dat we oppassen op de kleinkinderen, de scholen en de opvang gaan weer volledig open.
Dus de camper ontschorst, want we hebben er weer zin in op toer te zijn.

Zaterdag 6 juni.

S’morgens vertrekken we na nog wat boodschappen in slaan en gas tanken richting Groningen.
Eerst gaan we naar Haren en kijken of er nog plaats is op de mooie camperplaats aan het Paterswoldse meer, maar helaas waar we bang voor waren dat het vol staat wordt bevestigd.
Dus rijden we door naar de stad Groningen waar aan de oostzijde van de stad in de wijk Kardinge bij het sportcentrum ook een mooie camperplaats is.


S’middags fietsen we door de fiets vriendelijke stad naar het centrum waar Janny wat hobby materiaal haalt bij een hobbywinkel, de rest van de stad houden we snel voor gezien.
Door de corona maatregelen is het niet leuk winkelen met lange wachtrijen voor diverse winkels.
De volgende dag gaan we bij de Decathlon nog even shoppen, maar hier hetzelfde beeld van een wachtrij voor de winkel.
Dus even shoppen en snel weer terug naar de camperplaats.
In de wijk Kardinge is het leuk wandelen en fietsen, je hebt hier niet echt het gevoel bij een grote stad te zijn.

Maandag 8 juni.

Vandaag rijden voorbij Winschoten naar de Duitse grens waar in een dorpje vlak aan de grens vrienden van ons wonen waar we een klein weekje verblijven.
Tijdens die week help ik nog even mee met de dakplaten op de nieuwe garage die ze aan het bouwen zijn.


                    Dit wordt natuurlijk afgesloten met een gezellige barbecue avond.                                   Samen fietsen we een paar keer door de mooie rustige omgeving van oost-Groningen.

Zaterdag 13 juni.

Vandaag rijden we even terug naar Nieuwleusen om de verjaardag van mijn moeder te vieren.
Onderweg nog even wat geshopt in Dedemsvaart en nadien naar de camperplaats in Nieuwleusen.


Zondag morgen even een rondje gefietst richting Zwolle en s’middags naar de verjaardag.

Maandag 15 juni.

Vanmorgen mooi op tijd wakker en op tijd op pad naar Balkbrug waar we even een wasje draaien.


Vervolgens rijden we door via Coevorden en Schoonebeek naar Twist net over de grens in Duitsland en gaan hier naar de camperplaats.


Op deze toch wel drukke camperplaats zijn gelukkig nog een paar plaatsjes vrij, mooi dat we vanmorgen vroeg op pad zijn gegaan want later is de plaats ook vol.
Het is vandaag ook de eerste dag dat je weer officieel de grens over mag naar Duitsland, toch waren de grenscontroles al een paar weken eerder al verdwenen en gingen er al heel veel de grens over.
Hier in Twist hadden ze een leuke opdracht voor de kinderen tijdens coronatijd, thuis stenen schilderen en die in een hele lange rij langs de dorpsvijver leggen. Mooi initiatief.








Woensdag 17 juni.

De toch wel rumoerige camperplaats in Twist aan de drukke weg en volle plaats met veel van die kakelende bejaarden gaan we vandaag inruilen voor het mooie idyllische Börstel op de Ankumer hoogte.


Een plekje waar we vaker zijn geweest en altijd met plezier terug komen, wat mooi in een bosgebied lig met prachtig wandelgebied er om heen.
De binnendoor route die ik in de planning heb gaat niet helemaal over rozen, we stuiten tot twee maal toe op een weg omleiding en na 25 kilometer extra rijden komen we aan in Börstel.
S’middags is het vrij warm en luieren we wat bij de camper, wandelen en keer rond het oude prachtige stiftkerkje en s’avonds maken we een wandeling door de bos.










Voor het weekend fietsen we na een paar dagen naar het 10 kilometer verder gelegen Herzlake om boodschappen te halen.
Zondags besluiten we nog stuk rond te fietsen via Bippen en Berge.

Maandag 22 juni.

Vandaag rijden we binnendoor naar het 60 kilometer oostelijker gelegen Dümmerlohausen aan de Dümmersee, hier is een camperplaats waar we mooi in de schaduw van de bomen kunnen staan.


De komende week belooft het warm te worden, ze praten al over een hittegolf en dan vinden we schaduw een welkome aanvulling.
De volgende dag fietsen we s’morgens rond de Dümmersee, een rondje van 18 kilometer wat bijna helemaal autovrij is.

Komen we terug op de camperplaats, staat er een Nederlandse camper tegenover ons geparkeerd wat op zich niet zo vreemd is.
Blijkt dit een oude vriend van vroeger te zijn met zijn vrouw die we meer dan 30 jaar niet hebben gezien, dus de rest van de dag lekker bij gekletst en s’avonds heerlijk samen uit eten geweest.


Voor de rest van de week doen we door het warme weer niet zo veel, beetje luieren en wandelen en op de fiets boodschappen halen in Damme.

Zaterdag 27 juni.

We hebben de hitte prima doorstaan in Dümmerlohausen al viel die achteraf gelukkig mee, de temperatuur is hier niet boven de 30 graden geweest.
Vandaag is het weer wat koeler en rijden we een stukje verder naar het oosten naar Sulingen, een ritje van 56 kilometer.
Sulingen heeft een mooie camperplaats aan de rand van het dorp tegen een groot park gelegen met een mooie vijver de Stadtsee.



De volgende dag lopen we s’morgens even door het centum en in de middags fietsen we een mooie eigen route langs oude boerderijen en jaknikkers.




Een deel van de jaknikkers haalt hier nog steeds olie uit de bodem, het spoorlijntje door het stadje wordt incidenteel nog door olietreinen van de oliemaatschappijen gebruikt.
Hoewel er nog één spoorlijn door Sulingen loopt (tot ca. 1970 waren er dat zelfs vier) rijden er geen passagierstreinen meer naar het stadje.
Sulingen is een leuke plaats en bezit mooie vakwerkhuizen.







1 opmerking:

  1. Hebben jullie weer mooi gehad. Is toch heerlijk zo ff er tussen uit.

    BeantwoordenVerwijderen