zaterdag 14 maart 2020


Hallo luitjes en volgers, we krijgen op dit moment vragen van bezorgde mensen waar we uithangen ivm het coronavirus.
We kregen gisterenavond het bericht dat in Spanje maandag de noodtoestand van kracht gaat en er waarschijnlijk bepaalde gebieden op slot kunnen gaan.
Nu zijn we niet bang aangelegd en al helemaal niet voor het virus zelf, maar we willen ook niet gaan afwachten hier in Spanje.
Als Frankrijk de Spaanse grens dicht gooit ivm de explosieve stijging van virus gevallen in Spanje, zitten we opgesloten op een schiereiland en kunnen geen kant op.
Zitten we eenmaal in Frankrijk, dan zijn er meerdere grenzen die we over kunnen.
Dus gisterenavond de knoop doorgehakt en de route gepland voor vandaag.
Vanmorgen vetrokken vanuit Uclés, 100 kilometer ten zuidoosten van Madrid waar het epicentrum is.
Bijna 500 kilometer gereden vandaag, deels snelweg en nog een deel prachtig binnendoor.
We zitten nu ten zuiden van Jaca en moeten nog 100 km. en de Pyreneeën in naar de grens rijden, wat we morgen gaan doen en dus morgen ook Spanje verlaten.
Als we eenmaal in Frankrijk zijn gaan we naar een camperplaats te zuiden van Pau en dan zien wat onze volgende stap is.

Krijg net dit bericht nog binnen:

Het is nu officieel. De Spaanse regering verbiedt vanaf maandag 16 maart om 08.00 uur het vrije verkeer van burgers in heel Spanje als maatregel om de uitbreiding van de pandemie te beteugelen. Mensen mogen nog wel naar de supermarkt, apotheek en het werk ‘als dat noodzakelijk is’. (Update 22:02 uur, zaterdag 14 maart).

Update 15 maart.

We hebben Spanje vanmorgen verlaten en zijn nu in Frankrijk in Rébénacq, een klein plaatsje aan de voet van de Pyreneeën waar we en paar dagen blijven staan.
Was het gisteren al rustig op de snelwegen met bijna net zo veel vrachtwagens als personenauto’s, vanmorgen kwamen al bijna geen auto’s meer tegen in de rit naar en door de Pyreneeën.
Aan de grens geen problemen gehad, de Franse politie stond er wel steekproefsgewijs te controleren maar lieten ons er direct door, eerlijke gezichten.
En eenmaal in Frankrijk een heel ander beeld, redelijk druk op de wegen en in de stad waar we door kwamen, ze hebben vandaag verkiezingen hier en die gaan gewoon door.
We gaan nu hier afwachten wat Frankrijk voor maatregelen gaat treffen en anders gaan we de komende anderhalve maand die we nog voor de boeg hebben langzaam naar het noorden.

Begin mei willen we weer graag in Holland zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten