zondag 31 oktober 2021

2021-10 Nederland - Frankrijk


Dinsdag 5 oktober.

 
Vandaag even met de camper naar Terberg in Hoogeveen (tegenwoordig Totaal Techniek Hoogeveen) voor de jaarlijkse APK keuring.
Alles was prima in orde, dus we kunnen weer een jaartje rond tuffen.
Verder blijven we deze maand in de buurt van Nieuwleusen of Raalte en gaan nog wat aan de camper klussen, zoals grote beurt geven en handremkabels vervangen.
Nog een weekje een aantal dagen op de kleinkids passen tijdens de herfst vakantie en wat familie en vrienden bezoeken en dan eind deze maand naar het warme zuiden.






Maandag 25 oktober.
 
Vandaag gaan we nog even naar ons favoriete stek in de polder, lekker bootjes kijken en genieten van de rust en ruimte.




Waarschijnlijk heeft er ook weer één of andere oliesjeik en bootje laten maken bij Huisman jachtbouw in Vollenhove, die komt de volgende ochtend langs ons varen.


Kort naschrift maart 2022, het schip blijkt achteraf van een steenrijke Russische oligarch te zijn en is nu door de oorlog in Oekraïne aan de ketting gelegd in Londen. 
Later in de week fietsen we een rondje Vollenhove en geniet van de mooie herfstkleuren in de Polder.
Fietsen langs het Lichthuis Oud Kraggenburg, een vuurtoren midden in de polder zonder water er omheen, dit was vroeger een klein eilandje voor de drooglegging van de Noordoostpolder.








Vrijdag 29 oktober.
 
Vandaag gaan we eerst even wat boodschappen in slaan voor onze tocht naar het warme zuiden en nadien nog één nachtje in Nieuwleusen staan.
 
Zaterdag 30 oktober.
 
En dan vanmorgen toch vertrokken richting het zuiden, weliswaar een week later dan de planning was, maar dat mag de pret niet drukken want we hebben er zin in.
De weersvoorspelling voor vandaag zijn niet al te beste, dus een reisdag met regen.
De eerste tocht gaat bijna alleen maar over de snelweg, via Venlo en Maastricht naar Luik.
Bij Luik was de keuze van om de stad heen via de snelweg en 12 kilometer omrijden, of langs de Maas door het centrum.
Het is vrij rustig voor de stad op de snelweg, dus kiezen we voor de laatste optie en dat verloopt lekker vlot, je kan bijna zonder stoplichten de stad door komen.
Na Luik rijden we over de E25 door een mooi herfstachtig landschap naar Bastogne waar we de N4 verder volgen naar Martelange pal aan de Luxemburgse grens.
In Martelange heb je de pompstraat met aan de Luxemburgse 10 benzinestations op rij en alle grote namen zijn daar vertegenwoordigd.
De tankmeter staat mooi laag en het scheelt ongeveer € 0.20 per liter dat het hier goedkoper is als bij ons in de regio en dat maal 230 liter die we er in tanken voelt dat lekker.
Ons Hollanders bint zuunig.
Nadien rijden we nog een klein stukje door voor onze eerste overnachting in Messancy (België) op een parkeerplaats tussen een vijvertje en het voetbalveld, voor vandaag vinden we het genoeg en hebben er een rit van 420 kilometer op zitten.




Zondag 31 oktober.
 
Vanmorgen weer verder gegaan en de navigatie op snelweg mijden gezet, als het weer niet al te slecht wordt, blijft dit zo in heel Frankrijk.
Na ongeveer 10 kilometer rijden we Frankrijk bij Longwy binnen en gaan via een mooi binnendoor route naar het kleine plaatsje Dieue-sur-Meuse even ten zuiden van Verdun.



Aan het Canal de la Meuse, een zijkanaal van de Maas is een mooie camperplaats waar we een paar dagen blijven staan.


Bij een wandeling door het dorp is het wel duidelijk dat men hier Halloween ook viert.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten