zondag 2 oktober 2022

2022-08/09 Nederland - Duitsland


Woensdag 24 augustus.
 
Er valt momenteel niet zo veel te beleven voor ons omdat we tijdens de bouwvakvakantie zelf niet op toer willen, staan veel in Raalte bij de familie of in Nieuwleusen.
Wel vieren we vandaag een klein feestje omdat we vier jaar geleden de sleutel van ons oude huis hebben overgedragen aan de nieuwe eigenaars en wij officieel in de camper gingen wonen.
Voor de rest klussen we wat aan de camper en fietsen of wandelen door de omgeving




Donderdag 1 september.
 
We staan nu voor een paar weken in Bellingwolde op het erf van onze vrienden, zij zijn op vakantie en wij passen zolang op hun kat Karel en hun huis.


Vandaag lekker stukje gefietst van Bellingwolde richting Winschoten, langs de Pekel-Aa naar Oudeschans en weer terug naar Bellingwolde, onderweg nog een paar lekkere kazen geschoord.

de Pekel-Aa 





Oudeschans



Bellingwolde



Later in de week maken we een fietstocht naar Oostwold, een klein dorpje in het hoge noorden waar Janny vroeger heeft gewoond, voor haar komen hier weer veel herinneringen boven.


De supermarkt van haar ouders is tegenwoordig een pizzeria. 




Langs het Oldambtmeer en Blauwestad fietsen we over de langste fiets en voetbrug van Europa, de 800 meter lange genaamd Pieter Smitbrug naar Winschoten en vandaar naar Bellingwolde.







Nu we hier in de buurt zijn van de Meyerwerf bij Papenburg, maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om er naar toe te fietsen.


Er is recent weer een nieuw cruiseschip uit de hal getrokken met een lengte van 344 meter en 19 dekken geschikt voor 5290 passagiers en 1762 bemanningsleden.
Het schip wordt voortgestuwd door LNG, het milieuvriendelijk aardgas is op dit moment de schoonste vorm van voortstuwing in de scheepvaart.





Maandag 12 september.
 
Na twee weken oppassen gaan we nog even door naar Emden in Duitsland om bootjes te spotten.
De parkeerplaats in de haven bij de zeesluis wordt altijd druk bezocht door camperaars, ook nu is het er weer gezellig druk met nog wel een mooi plekje voor ons.


Naar de overzijde hebben we vanuit de camper goed zicht op het laden en lossen van de nieuwe auto’s uit de autoschepen.





Zondag 26 september.
 
Dit weekend staan we weer in Raalte en onze zwager gaat vandaag een sleepwagen wegbrengen voor een trekkertrek wedstrijd in het Limburgse Ysselsteyn en ik mag een dagje mee trekkers kieken.
Dus s’ morgens op tijd uit de veren om rond half negen de sleepwagen aan te leveren in Ysselsteyn, helaas wordt door een afsluiting van de A50 naar Arnhem iets later omdat we flink om moeten rijden.


Het is voor mij de eerste keer dat ik een trekkertrek evenement bezoek, dus een dagje nieuw vermaak.
Diverse klassen zie ik voorbij komen, de standaard klassen met diverse tonnages, power stock van 3.5 ton en zelfs een dames klasse van 7.5 ton.





De zwaarste twee klassen zijn de Standaard klasse 11 ton met een maximaalvermogen van 400pk  en de 11 ton klasse zonder limiet van gewicht en vermogen.
Bij die laatste wordt er veel met extra gewichten gedaan, de één standaard en de ander en beetje vreemd door een kleiner broertje mee te nemen.



Aan het eind van de dag leveren we de sleepwagen weer af in Broekland nabij Raalte.
Misschien is het zo langzamerhand wel één van de laatste ritjes met de sleepwagen door de nieuwe stikstofregels.
De organisatie moet voor de komende wedstrijden een stikstofberekeningen in kaart brengen van hoeveel bezoekers er met de auto komen, hoeveel trekkers er komen en van welk bouwjaar en hoeveel stikstof die allemaal bij elkaar uitstoten.
De daaraan verbonden hoge kosten is iets wat de kleinere clubs financieel niet meer op kunnen en willen brengen, dus zullen er veel wedstrijden verdwijnen.

Vrijdag 30 september.
 
Deze week de camper voor onze overwintering nog even voorzien van een paar nieuwe huishoudaccu’s en nieuwe filters plus olie voor een grote beurt.
Volgende week staat de APK keuring in de planning en dan maken wij ons langzamerhand weer op voor vertrek naar warmere oorden eind oktober.







 

2 opmerkingen:

  1. even de kop aanpassen duitsland. st - ts . vraagje hoeveel Ah hebben je accu's?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Bermar, heb de kop aangepast. Ben van 230 Amp. naar 360 Amp. gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen